Miten valitsen ripsikoulutuksen?

Olet voinut haaveilla ripsiteknikon urasta jo pidempään uskaltamattaottaa vielä sitä seuraavaa askelta. Tai keksit tämän eilen suihkussa,minustahan tulisi ihan mahtava ripsiteknikko. Miten ihmeessä tässäasiassa pitää edetä, eihän tämä ala ollut esillä yläasteella kunmietittiin jatkoa. Puhuttiin mitä tehdä jos hoitajan tai sihteerin työtkiinnostaa. Haetko nyt siis kosmetologikouluun ja väännät sielläjalkahoitoja olematta kiinnostunut koko hommasta. Vai matkustatkomaailman ääriin viidakkojen ja aavikoiden halki löytäen lopulta senripsigurun, jonka oppilaana vietät kolme vuotta raataen, kunnes saatlopulta luvan koskea pinsetteihin. Okei, annetaan koko homman olla,liian monimutkaista. Vai onko? Näillä vinkeillä vältät rahan hukkaanheittämisen ja ainakin muutamat harmaat hiukset. Muutama harmaa hiustässä ammatissa takuulla tulee, mutta se onkin jo toinen tarina.

Kuka kurssille voi osallistua?

Ripsiteknikoksi oppii kursseilla, pohjalle ei vaadita mitäänammattitutkintoa. Kosmetologin ammattitutkintoon ei kuuluripsikoulutusta. Moni kosmetologiksi opiskeleva toki käy ripsikurssinopiskelujen aikana tai valmistumisen jälkeen. Ripsienpidennykset ovattärkeä -joskaan ei missään nimessä välttämätön osa kosmetologin ammattianykypäivänä.

Peruskurssi vai yhdistelmäkoulutus?

Useimmat kouluttajat suosittelevat peruskurssin käymistä ennenvolyymiripsien opettelua. Tässä mielestäni on hyvin järkevä pointti,mitä vähemmän uutta tietoa ja opettelua kerralla, sitä varmemmin oppimenee perille. Kun perusasiat ovat hallussa, on taas helpompi imeä uuttatietoa itseensä, näin minä ainakin sen maalaisjärjellä ajattelisin.Miten sitten sen yhdistelmäkoulutuksen kanssa, eikö siinä ole mitäänjärkeä? On hyvinkin joillekin. Uuden oppimisen helppous eroaa hyvinpaljon ihmisten välillä. Jos sinusta tuntuu, että olet valmis ottamaanhaasteen vastaan niin siitä vain. Jos epäröit, valitse peruskoulutus.

Liity ripsiryhmiin Facebookissa

Ripsienpidennykset- Facebook-ryhmä on se suosituin ryhmä, josta saatvarmasti rehellisiä kommentteja eri koulutuksista. Haku-toiminnollapääset jo pitkälle. Jos haluat kuitenkin kysellä itse, muista kysyäperusteluja. Kun koulutuksen käyneet kertovat mielipiteitään, hahmotathelpommin onko tämä se koulutus juuri sinulle. Tyylit kouluttajillavaihtelevat laidasta laitaan ja haluat valita sopivimman itsellesi.Kun saat ensimmäisen sertifikaattisi, pääset liittymään Ripsiteknikot-Facebook-ryhmään, jonka avulla voit valita vaikka jatkokurssisi.Se vanhin ja isoin brändi, jonka Google saattaa antaa sinulle hakiessasiripsikoulutuksia, ei välttämättä ole se paras vaihtoehto, vaikka niinvoisi helposti luulla. Kaikki koulutuksia järjestävät henkilöt/yritykseteivät valitettavasti tarjoa uusinta ja turvallista tietoa. Siksisuosittelen kysymään kokemuksia kurssien käyneiltä.

Kouluttajan ja oppilaiden jälki

Hashtagilla hakemalla Instagramissa saat helposti haettua eri brändienoppilaiden ja kouluttajien töitä ja vinkkejä. Selailemalla näitä, näethelposti millaisia tuotteita käytetään ja millainen tyyli ripsissä on.Usein oppilaat kertovat myös kivasti kuvateksteillään kauan ovat ripsiätehneet ja miten kehitystä on tapahtunut.

Kurssien hinnat

Ripsienpidennyskoulutusten suuret hintaerot saattavat aiheuttaaihmetystä asiaa tutkiessa. Kannattaa tutkia mitä koulutus pitääsisällään. Onko kattava aloituspaketti vai pitääkö aloittaaksesiharjoittelu sijoittaa toinen mokoma tuotteisiin. Ovatko koulutusryhmätpieniä vai suuria. Suurilla ryhmillä koulutuksen hintaa saa helpostialas, mutta voitko olla varma, että saat kouluttajan täyden tuenkoulutuksen aikana. Koulutuksen kesto on myös hyvä tarkastaa.Opetellaanko lyhyessä ajassa paljon asiaa vai jakautuuko koulutususealle päivälle. On myös tärkeää huomioida käytännön harjoitteluntärkeys, harjoitellaanko mallipäälle vai mallille. Oikealle mallilleharjoittelu on tärkeää oikean tekniikan opettelussa.Ja ei kun tutkimaan, tsemppiä!

Lue oppilaiden kokemuksia!

Mitä sun täytyy tietää ennen kun ostan ripsiliiman?

Ennen kun ostat ripsiliiman, ensimmäinen mitä sun täytyy miettiä on se, että kuinka kokenut ja nopea teknikko sä oot? Koska ripsiliimoja on eri työskentely nopeuksilla. Toinen tärkeä tekijä on olosuhteet. Kaikki kemialliset reaktiot nopeutuu, mitä korkeampi on lämpötila. Myös kosteus vaikuttaa siihen, kuinka nopea ripsiliima on. Optimaaliset olosuhteet ripsiliimoille on 20-22 lämpöastetta ja 40-60 kosteusprosenttia. Joten kesällä kannattaa ottaa hitaampi liima ja talvella nopeampi. Kolmantena on tärkeää ottaa huomioon ripsiliiman viskositeetti. Juoksevampi liima kovettuu nopeammin ja paksumpi liima taas hitaammin. Lisäksi tykkäätkö työskennellä kirkkaan vai mustan liiman kanssa. 

Jos liima on liian nopea, vaihda hitaampaan liimaan. Tai käytä hiukan isompaa liima määrää, silloin liima kuivuu hitaammin. Lämpötilan ja kosteuden ollessa korkeat riittää myös pelkkä pesu ripsivaahdolla, ei tarvitse käyttää pre-treatmentia. Liiallinen liiman stabilisaattorien käyttö saattaa nopeuttaa liiman kuivumisreaktiota liikaa, joka aikaan saa pahimmillaan heikon liimasidoksen. Käytä siis pre-treatmenttia, primereita ja liiman kuivamisen nopeuttajia vain tarvittaessa. 

Mistä huomaan onko tämä ripsiliima liian nopea minulle?
 
Jos harjaat laiton aikana asiakkaan ripsiä ja pidennyksiä varise pois, on liima liian nopea sinulle. Suosittelen volyymiripsille silikoniharjaa ja klassisille ripsille tavallista harja. Vain silikoniharjalla pystyt kunnolla tarkistamaan volyymiripsien pysyvyyden, koska tavallinen harja liukuu vain ripsien läpi ja ei kerro pysyvyydestä mitään.
Miten toimia, jos ripsiliima on liian hidas?
 
Jos liima on liian hidas, vaihda nopeampaan liimaan. Tarkista liima määrä, käytätkö ehkä liian paljon liimaa? Vaahtopesun lisäksi kannattaa käyttää luonnon ripselle myös pre-treatmentia, meidän Speed up pre-treatment myös neutralisoi luonnonripsen ja liima nappaa sen ansiosta paremmin ripseen kiinni, luoden myös kestävämmän sidoksen. 
 
Jos viuhkat menevät kiinni ja ripsiliima vaikuttaa liian hitaalta, testaa irtoaako viuhka heti ripseltä. Jos viuhka on kuitenkin asettunut luonnonripselle, on liima määrä ollut vaan liian suuri ja sen takia vetänyt viuhkan kiinni. Lisäksi liiallinen liima mahdollistaa liiman nousun viuhkan liimajalasta liian ylös, tähän voit käyttää meidän easy fan -tuotetta joka estää liiman nousua kuitua pitkin. Tarkista, että liima ei mene viuhkan avaus alueelle. Muista myös se, että mitä isompi viuhka, sitä enemmän kuidut kerää liima ja kuivumisaika on heti sen takia pidempi.

Parhaan ripsiliiman valinta ei ole helppoa, koska siihen vaikuttaa moni tekijä. Jos me ei ymmärretä miten liima toimi, liiman valinta voi olla katastrofi. Se liima mikä on paras toisen salongissa ei välttämättä toimi sinulla, koska olosuhteet ovat erilaiset. Yhtä tärkeä hyvässä pysyvyydessä on myös oikea tekniikka. Meidän tehtävänä on oppia tuntemaan työvälineet, että voidaan tarjota parasta palvelua meidän asiakkaille.