Olet voinut haaveilla ripsiteknikon urasta jo pidempään uskaltamattaottaa vielä sitä seuraavaa askelta. Tai keksit tämän eilen suihkussa,minustahan tulisi ihan mahtava ripsiteknikko. Miten ihmeessä tässäasiassa pitää edetä, eihän tämä ala ollut esillä yläasteella kunmietittiin jatkoa. Puhuttiin mitä tehdä jos hoitajan tai sihteerin työtkiinnostaa. Haetko nyt siis kosmetologikouluun ja väännät sielläjalkahoitoja olematta kiinnostunut koko hommasta. Vai matkustatkomaailman ääriin viidakkojen ja aavikoiden halki löytäen lopulta senripsigurun, jonka oppilaana vietät kolme vuotta raataen, kunnes saatlopulta luvan koskea pinsetteihin. Okei, annetaan koko homman olla,liian monimutkaista. Vai onko? Näillä vinkeillä vältät rahan hukkaanheittämisen ja ainakin muutamat harmaat hiukset. Muutama harmaa hiustässä ammatissa takuulla tulee, mutta se onkin jo toinen tarina.
Kuka kurssille voi osallistua?
Ripsiteknikoksi oppii kursseilla, pohjalle ei vaadita mitäänammattitutkintoa. Kosmetologin ammattitutkintoon ei kuuluripsikoulutusta. Moni kosmetologiksi opiskeleva toki käy ripsikurssinopiskelujen aikana tai valmistumisen jälkeen. Ripsienpidennykset ovattärkeä -joskaan ei missään nimessä välttämätön osa kosmetologin ammattianykypäivänä.
Peruskurssi vai yhdistelmäkoulutus?
Useimmat kouluttajat suosittelevat peruskurssin käymistä ennenvolyymiripsien opettelua. Tässä mielestäni on hyvin järkevä pointti,mitä vähemmän uutta tietoa ja opettelua kerralla, sitä varmemmin oppimenee perille. Kun perusasiat ovat hallussa, on taas helpompi imeä uuttatietoa itseensä, näin minä ainakin sen maalaisjärjellä ajattelisin.Miten sitten sen yhdistelmäkoulutuksen kanssa, eikö siinä ole mitäänjärkeä? On hyvinkin joillekin. Uuden oppimisen helppous eroaa hyvinpaljon ihmisten välillä. Jos sinusta tuntuu, että olet valmis ottamaanhaasteen vastaan niin siitä vain. Jos epäröit, valitse peruskoulutus.